Založ si blog

Literárna hra pre deti vo veku 6-12 rokov

 

Máte doma deti, ktoré sa nudia, a radi by ste ich motivovali k nejakej účelnej činnosti? Možno aj k takej, ktorá v nich vypestuje zmysel pre literatúru? Túto možnosť teraz ponúka Združenie internetových autorov Pars Artem. Koordinátorom hry je moja osoba.  Deti v uvedenom veku si môžu vyskúšať ako sa vymýšľa a píše rozprávka. Dielka detí budú všetky uverejnené na internete, niektorým sa ujde aj odmena a ak sa zozbiera dostatočné množstvo rozprávok možno vyjde knižka.  Hra začína dnes a končí 30. apríla. Adresu, kam ich treba poslať, nájdete v nižšie uvedených propozíciách::

 

Literárna hra pre deti pre deti od 6 do 12 rokov

DETI DEŤOM ROZPRÁVKY

Literárna hrá sa uskutoční pod patronátom združenia internetových autorov PARS ARTEM (https://www.facebook.com/PARS-ARTEM-301414250213867/)

Hlavný koordinátor súťaže: Štefan Ziegler

 

Propozície hry:

Cieľom hry je priblížiť deťom v čase „mimoriadnych školských prázdnin“ literárnu tvorbu tým, že si sami vyskúšajú, aké to je, napísať knižku plnú príhod, tým, že si sami na malom formáte vyskúšajú, ako to je podieľať sa na tvorbe zbierky rozprávok.

Doba trvania:

Od uverejnenia týchto propozícii (pravidiel) do 30.4.2020 24:00 hod.

Úloha:

Napíšte rozprávku s dobrým koncom v nasledovnom rozsahu:

  • deti vo veku 6 – 7 rokov najmenej v rozsahu 50 slov (vrátane spojok)
  • deti vo veku 8- 9 rokov najmenej v rozsahu 80 slov (vrátane spojok)
  • deti vo veku 10 – 12 rokov najmenej v rozsahu 120 slov (vrátane spojok)

maximálny rozsah 10.000.000 slov.

Počet rozprávok od jedného autora nie je obmedzený.

Postup:

Rozprávky napíšte . v prípade potreby za pomoci rodičov – vo Worde (ľubovoľný formát) alebo aj rukou vo formáte jpeg alebo pdf. K rozprávke môžete priložiť ilustráciu (obrázok), nie je ale podmienkou.

Rozprávku pošlite na emailovú adresu: ziegler1@ziegler.sk. Zasielanie poštou je vylúčené vzhľadom na súčasnú mimoriadnu situáciu.

Rozprávky musia byť označené názvom a pod rozprávkou uveďte meno autora, vek a mesto bydliska (nie celú adresu).

Rozprávky budú uverejnené na internetovej stránke,  ktorá bude vytvorená po doručení prvých piatich rozprávok a aktualizovaná raz za týždeň (obvykle v nedeľu). Informácia o prístupe na stránku bude uverejnená po jej vytvorení a nižšie uvedenej adrese.

Čo sa bude diať po uzavretí súťaže (odmeny)

Z autorov rozprávok budú vylosovaní výhercovia hry, ktorí získajú odmeny za účasť v podobe umeleckých diel (obrázkov) od sponzorov súťaže (výtvarníkov) a knižiek od vydavateľstva ParsArtem. Počet vylosovaných bude závisieť od počtu sponzorských darov. Vylosovanie sa uskutoční verejne na prvom podujatí organizovanom združením Pars Artem po ukončení mimoriadnej situácie. Zoznam vylosovaných účastníkov bude taktiež uverejnený na nižšie uvedenej stránke.

Najlepšie rozprávky budú zaradené do výberu, ktorý vydá, pravdepodobne v roku 2021, vydavateľstvo Pars Artem pod názvom  Rozprávky detí deťom (pracovný názov, môže sa neskôr zmeniť). Podmienkou je, aby sa zozbieralo dostatočné množstvo rozprávok vhodných na vydanie ako aj získanie finančných prostriedkov na pokrytie nákladov (grant).  Autori resp. ich zákonní zástupcovia dávajú súčasne so zaslaním rozprávky do hry svoj súhlas na jej uverejnenie bez nároku na honorár.

Rozprávky však v každom prípade zostanú uverejnené na internete.

Informovanie:

Propozície a ďalšie informácie o priebehu hry sú uverejnené aj na Facebooku na adrese: https://www.facebook.com/Deti_de%C5%A5om-100146191639023/?modal=admin_todo_tour

ako aj na stránke občianskeho združenia Pars Artem.

Sex a svedomie

10.03.2024

(Milostný príbeh, ktorý sa už stal alebo sa ešte len stane – úryvok) Alexander kráča smerom k železničnej stanici, v tme, v ktorej doznievajú údery čižiem občianskej hliadky, aby našiel svoje konečné riešenie. Kráča sám so svojim svedomím. Ovieva po pocit smutnej samoty – ktorá mu bola pred nedávnom potechou. Nič na nej nemenilo, že sa pohyboval [...]

Literárne myšlienky o vojne v mieri (H. Hesse)

02.02.2024

„Niekoľkokrát som vyjadril svoju mienku, že každý národ musí začať od seba, ba aj každý jednotlivec, a nie sa dať ukolísať falošnými politickými otázkami viny, musí skúmať nakoľko on sám so svojimi chybami, nevšímavosťou, zlozvykmi nesie vinu na vojne a všetkých biedach sveta, to je jediná cesta, ako sa možno vyhneme budúcej vojne. Neodpustia mi to, lebo sami sú, [...]

Politologická dojmológia

03.01.2024

Politológovia vedia, že „západný typ demokracie nám prináša ako darček slobodu. Neprezradia ale, alebo to ani nevedia, že nám slobodu ponúka v technologickej klietke. A rozvoj technológii znamená pokrok; a vplyvom pokroku hrubnú steny technologickej väzobnej kobky. Bez technológií nevieme dýchať, nedokážeme sa pohybovať, nie sme schopní v dostatočnej miere konzumovať [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štefan Ziegler

Manipuláciou k jednotným potrebám a mieru

Štatistiky blogu

Počet článkov: 36
Celková čítanosť: 62176x
Priemerná čítanosť článkov: 1727x

Autor blogu

Kategórie